ناسا اخیرا ابزار جدیدی را تولید نموده است که به شما امکان رهیابی و رصد ایستگاه فضایی در زمان عبور از فراز آسمان شهرتان را می دهد. این نرم افزار را می توان در سایت های گوناگون به اشترک گذاشت.


 ایستگاه فضایی بین المللی ISS در زمان های خاصی از شبانه روز از سطح زمین قابل مشاهده است. شرکت فضایی ناسا با ارایه ابزاری شما را قادر می سازد تا نظاره گر پرواز آن بر فراز آسمان شب باشید.

سازمان فضایی آمریکا به سرویس “رهیاب ایستگاه فضایی” “Spot the Station” خود ابزاری را اضافه نموده است که این نرم افزار  بر روی وبسایب این سازمان نصب و به کاربران اجازه می دهد تا، داده هایی را دریافت نمایند که مربوط به زمان و مکان عبور این آزمایشگاه فضایی از آسمان محل زندگی شان است و حتی آن را با دیگران به اشتراک بگذارند.

سم سیممی Sam Scimemi  مدیر بخش این ایستگاه در ناسا می گوید:  مشاهده این ایستگاه برای نخستین بار از روی زمین، برای بسیاری با ارزش و سرگرم کننده است. این اتفاق یک ارتباط عمیق و به یاد ماندنی برای افرادی است که علاقمند به تحقیقات فضایی و یا زندگی خارج از زمین هستند.

این ایستگاه، پس از ماه، دومین شی نورانی در آسمان شب می باشد. البته یافتن آن در آسمان ممکن است چندان آسان نباشد. به همین دلیل این وسیله به کمک بیش از ۳۵۰۰۰۰ رصد کننده و دنبال کننده می آید تا مسیر های متفاوت ایستگاه فضایی در آسمان بهتر بیابند . این ابزار از طریق پیغام هایی در کنار رهیاب ناسا از زمان و مکان این ایستگاه خبر می دهد.

همچنین صاحبان وبسایت ها و ادمین ها می توانند از این ابزار در سایت های خود استفاده نموده و از نمایش آن در صفحات خود بهره ببرند. آن ها قادرند تا مکان های خود و یا بازدیدکنندگان شان را به نرم افزار داده و نتایج مورد نظر را به صورت لحظه ای دریافت کنند.

ایستگاه فضایی که برای عموم مردم نیز بسیار شناخته شده می باشد، از نوامبر ۱۹۹۸ تا کنون ۱۰۰۰۰۰ بار به دور زمین چرخیده است. این ایستگاه که با سرعت باورنکردنی ۱۷۵۰۰ مایل در ساعت حرکت می کند در حدود ۹۰ دقیقه زمان برای هر دور خود نیاز دارد.

در حال حاضر تیم ایستگاه شامل جف ویلیامز Jeff Williams ، تیم کپرا Tim Kopra ، فضانورد بریتانیایی تیم پیک Tim Peake و فضانورد های روس الگ اسکریپچکا Oleg Skripochka ، الکسی اوچینین Alexey Ovchinin  و یوری مالنچنکو Yuri Malenchenko می باشند. برای ویلیامز، دستاورد های اخیر ایستگاه فضایی، ادای احترامی است به مشارکت و همکاری ناسا، سازمان فضایی اروپا، روسیه، کانادا و ژاپن.

بنا است تا این ایستگاه تا سال ۲۰۲۴ به چرخش به دور زمین ادامه داده و ممکن است که سرویس آن تا سال ۲۰۲۸ نیز تمدید گردد.

سیممی می افزاید: تا کنون بیش از ۱۵ سال است که بشر بر روی این ایستگاه زندگی کرده است. در این مدت ما توانسته ایم تا تحقیقات ارزشمندی برای بهبود زندگی بر روی زمین و حمایت از سفر های مریخی ناسا به انجام رسانیم.

 

ویرایش: Hero

منبع: Techtimes